Friday 1 August 2014

Sacred 3



Mdaaaaaa... cum să zic eu... Băăăăăăăă prooost, bă da proooost, bă da exagerat de PROST! Deci... nu am cuvinte... bă.... prost...
Nu-mi place să încep aÈ™a nici o postare, pentru că asta e concluzia È™i preferabil e sa începi cu un flavor, vorba lu Nea’ Stan, pentru fanii A3. Da îi prost taică. Prooost.
Spre deosebire de celalte jocuri, care nu sunt grozave, însă cât de cât inovative, din serie, ăsta în primu și în primu rând, nu e hack and slash e beat-em-up. Asta înseamnă ca nu are skill-uri, nu are arme noi, nu are armuri noi, nu are elemente pentru care ar trebui să lupti, experiența e aiurea și nu exista absolut nici un motiv pentru care ai vrea sa-l duci la capăt, dacă nu carecumva ești obsesiv-compulsiv și ai apucat să pui mâna pe el. Te baaaați cu hoarde aiurea, pâna la final și de acolo îți baga ceva poze mișcate aiurea să zică ca au avut film și îți lasă posibilitate de urmare că poate se lasă cu exapanșion.
Sacred 3 are o poveste generică, cu un elf rău care trebuie bătut până nu face nașpa, dar nu așa direct, ci trecâd prin milioane de minioni, care sunt acolo să te oprească din epica și legendara ta călătorie. A, să nu uitam. Totul e la mișto. TOTUL.
Voice acting-ul este mi-ze-ra-bil. Cine a scris replicile ori sufere de sindromul down, ori s-a drogat pâna auzit vocea lui Tinkerbell și a crezut ca așa vorbește telepații care este. Pentru că ești călăuzit de o voce care te îndrumă. Cea a unei promițătoare clarvăzătoare care este cea mai enervantă posibilă pe acest pământ. Dacă credeai că și-au bătut joc de seria Gothic, prin Arcania, ei bine, ai păcătuit fiule. Uită-te la Sacred 3 și căieste-te.
Gameplay extrem de liniar, dar așa, cum să zic, varianta shooter 2008 facut la buget redus. Tot ce aducea nou Sacrad 1 sau 2, toată acea libertate extraordinara, acea lume vie, deși cu problemele ei ce-i drept, acel avânt de explorarea pe care îl aveai când te duceai prin cine știe ce văgăuna după 4 ore de mers ca să parcurgi 2-3 regiuni dintr-o hartă enormă, dus pe plută. Tăiat din start.
Ei zic că echivalează cu Diablo 3 și că arată mai bine. O rolă. Sunt praf, pulbere, țădări și n-au nici o treabă cu ideea de hack and slash clasic.
Dintre cele 4 pesonaje, penibile È™i lipsite de customizare, doar arcaÈ™ul îți oferă o experiență cât de cât mai calumea. Și asta pentru că aminteÈ™te de stilul de gameplay al unui joc mult mai vechi È™i infinit mai bun numit Zax – The Alien Hunter.  Pentru că da, aÈ›i ghicit, pe hartă nu te mai plimbi cu mouse-ul. Te miÈ™ti din săgeÈ›i È™i ataci unde indrepÈ›i mouse-ul. Chestie care... nu am cuvinte pentru cât de aiurea È™i nepotrivită e în contextul de față.
Am mers apoapte o oră, tot în faÈ›a (sau mă rog, la un moment dat cobor pe una din 2 rampe care duc în acelaÈ™i loc) È™i am dat de 5 mobi. Bă 5 mobi după o oră, nimic diferit la ei. Ca să nu mai vorbim că micuÈ›ii nu au vreo logică. Doar zerguiesc. Dar ai dom’le buton de Execute. Și mai poÈ›i să-i È™i arunci ca la Double Dragon. De ce ? Dracu È™tie, că nu e nici o logică pentru că nu-È›i oferă vreo poziÈ›ie înteresantă sau bonusuri, doar poÈ›i. Ai È™i două atacuri, unu cu care tragi main weapon È™i doi cu care fraÈ›ioare, dai vânt-uri. Literally. Pentru că asta faci la oponenÈ›i cu scut ca sa poÈ›i să dai în ei. DeÈ™tept ca măru. A, È™i mai ai 2 abilități speciale care se umplu de la sine, sau ceva, că dacă există poÈ›iuni de mană, nici nu le văd rostul È™i nici n-am găsit. Oricum, într-un cuvânt un jeg. O bătaie TOTALÄ‚ de joc. Nu recomand aÈ™a ceva nici la duÈ™manii ăi mai răi... dar defapt È™ti ce ? ÃŽncercaÈ›i!
Sper să apară totuÈ™i un Sacred calumea È™i să spele ruÈ™inea porcăriei ăștia ordinare, căci până acum nu am apreciat predecesoarele la adevărata lor valoare. Prost dom’le... prost... prooooost

The Good

  1. Are grafica nepixelată și concept art-uri mai ok. Probabil artiștii n-au nici o vină la execuția jegului de față
  2. Poti să-l ștergi de pe PC fără regrete.
  3. O bună metodă de sinucidere lentă pentru masochiștii care vor să moară încet și în chinuri.


The Bad

  1. Voice acting sub orice critică.
  2. Gameplay aiurea, lipsă de manevrabilitate, liniar până peste cap, fără skill-uri, fără loot.
  3. Poveste generică și execrabil prezentată. Personaje principale lipsite de personalitate sau trăsături de inteligență sau logică.
  4. Replici aiurea când dai mai tare, pe sistem-ul TOASTY, dar extraordinar de prost executate.
  5. Gândit pentru 15 mii de expansion-uri, DLC-uri și alte nimicuri pe care să dai banii degeaba.
  6. Te face mai prost pe măsură ce dai click-uri. După 2 ore uiți că lectura e plăcută și te gândești la Măruță

No comments:

Post a Comment